Avui, 1 de setembre de 2021, comença el mandat del nou Equip de Govern de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que va ser elegit per un període de quatre anys en les eleccions celebrades el 3 de juny passat. L’única candidatura presentada i que va assolir l’àmplia majoria dels vots l’encapçalava Teresa Cabré (Secció Filològica de l’IEC), que serà la nova presidenta de la institució. L’acompanyaran Marta Prevosti (Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC) i Maria Corominas (Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC), com a vicepresidentes, i Àngel Messeguer (Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC), com a secretari general.

Teresa Cabré, que era presidenta de la Secció Filològica de l’IEC des del 2014, és des d’avui la primera dona que presideix l’IEC. Aquest fet ja exemplifica un dels objectius del programa electoral de la seva candidatura: la voluntat d’ajustar l’IEC al segle XXI. A banda d’adaptar l’IEC als requeriments de l’època actual, també es vol donar a conèixer la institució, tant pel que fa a la tasca com a acadèmia de la llengua (i, per tant, responsable de l’elaboració de la normativa lingüística i el seguiment de la normalització de la llengua) com pel que fa a la realització i difusió de projectes de recerca científica.

Des de la SCATERM volem donar novament l’enhorabona a Teresa Cabré i a tot l’Equip de Govern i oferir-los el nostre suport en aquest mandat.

Per a més informació, podeu consultar el web de les eleccions a la Presidència de l’IEC (aquí) o les notícies publicades en relació amb la presentació de la candidatura (aquí) i el resultat de les eleccions (aquí).