A finals del mes de juliol del 2021, la SCATERM va publicar La neologia de ciberseguretat en la llengua catalana, de Meritxell Morte Sánchez. Es tracta d’un dels dos treballs guardonats ex aequo amb el Premi de la Societat Catalana de Terminologia 2020. L’obra, que constitueix el número 2 de la col·lecció «Eines de Terminologia», és un estudi que pretén conèixer la terminologia nova que es fa servir en l’àmbit de la ciberseguretat. Per assolir aquest objectiu s’observen els termes que s’usen en llengua catalana i els que no i també s’analitza quina és la tendència de creació de neologismes en aquest sector. En l’obra es descriu el procés seguit per a l’elaboració d’un glossari sobre ciberseguretat i es comenten els problemes que presenten alguns dels termes recollits.

Properament es publicarà el número 3 d’aquesta col·lecció: Adaptació del ‘Diccionari casteller’ del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau, treball que també va rebre ex aequo el Premi de la Societat Catalana de Terminologia 2020. Per a més informació, feu clic aquí.