L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha celebrat de nou la Diada de Sant Jordi. Aquest any, els actes han començat amb la instal·lació d’una parada de llibres al pati de l’IEC. A la parada es podien comprar diverses obres de l’Institut. Cal destacar algunes de les novetats editorials d’enguany, com ara Història de la matemàtica: Grècia IIIa (el segle d’or: Aristeu, Eudem, Euclides i Aristarc). Resultats, textos i contextos, de Josep Pla i Carrera, editat per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC; Rodoreda paisatges, de Mercè Ibarz i Carme Esteve, editat per la Fundació Mercè Rodoreda, i Dietaris de joventut i de vellesa (1922-1966), un llibre de textos de Ferran Soldevila a cura d’Enric Pujol i Casademunt i editat per la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC.

A les dotze del migdia va començar el lliurament dels Premis Sant Jordi 2021. El president de l’IEC, Joandomènec Ros, va donar la benvinguda als assistents i va cedir la paraula a Josep Enric Llebot, secretari general de l’IEC, que va entregar els guardons. En aquesta edició no hi havia cap premi de terminologia, però hi havia dos premis de la Secció Filològica: el Premi de la Secció Filològica Francesc de B. Moll de Dialectologia, que s’ha concedit a Carles M. Castellà Espuny pel treball Els parlars del Baix Ebre. Estudi geolingüístic, i el Premi de la Secció Filològica Pompeu Fabra de Gramàtica, que ha rebut Wang Liyun pel treball Estudi contrastiu de l’estructura sil·làbica del català i el xinès estàndard i de les implicacions segmentals més rellevants per als aprenents sinòfons. Podeu consultar la llista completa de premiats aquí.

Per acabar, a partir de les quatre de la tarda, la seu de l’IEC va celebrar una jornada de portes obertes, durant la qual es podia fer una visita a l’edifici seguint un itinerari senyalitzat, que passava per la capella barroca i el jardí Mercè Rodoreda, entre altres espais.

Per a més informació, podeu llegir la notícia que va difondre l’IEC en aquest enllaç.