El proppassat 29 de desembre es va publicar la versió electrònica del número 22 (desembre 2020) de la nostra revista. Com ja sabeu, Terminàlia té una clara voluntat de projecció exterior; és per aquest motiu que la secció Articles pot contenir textos en altres llengües, com el castellà o el francès, a més del català i l’anglès. Atès que són de temàtica lliure, en aquesta ocasió els tres articles pertanyen a àmbits ben diferents. En primer lloc, Bibiana Ruby Castillo estudia «El tratamiento lexicográfico de elementos cultos». El segon article es titula «Dynamique de changements sémantiques dans les Constitutions espagnoles», de Ségolène Demol. El darrer article, «Methodology to build and exploit a representative corpus for neological study in the field of medicine», és a càrrec de Coralie Schneider i de Rosa Estopà.

A la secció següent trobareu una entrevista amb Joaquin Rafel, director de les Oficines Lexicogràfiques de la Secció Filològica de l’IEC. Podreu llegir l’entrevista completa a la versió electrònica.

Seguidament, el Dossier està dedicat al tema de «La terminologia en els diccionaris generals». Núria Bort, d’Enciclopèdia Catalana, enceta aquesta secció parlant de «L’experiència de fer un diccionari general, el diccionari de l’Enciclopèdia, avui Gran diccionari de la llengua catalana o GDLC, a partir de la Gran enciclopèdia catalana». A continuació, Janet de Cesaris tracta «La terminologia en la lexicografia general de la llengua anglesa». Aquesta secció es complementa amb l’aportació del Consell de Redacció sobre l’«Evolució de les àrees temàtiques del Diccionari de la llengua catalana de l’IEC» i sobre «La terminologia en alguns diccionaris de referència».

Dins l’Espai de Trobada, Anna Joan fa una crònica de la Conferència TaLC 2020, organitzada per la Universitat de Perpinyà. Tot seguit, Jordi Bover relata la XVI Jornada Científica Realiter. Aquesta secció acaba amb la crònica de la nostra XVII Jornada, dedicada a «La terminologia del diccionari». Totes aquestes activitats es van veure afectades per la pandèmia. La primera va tenir lloc al juliol i les dues darreres, a l’octubre.

Tanca aquest número la Semblança, on Teresa Cabré revisa la trajectòria del seu mestre i insigne lingüista Badia i Margarit. La seva contribució es titula: «Antoni M. Badia i Margarit, record i homenatge en el seu centenari».

S’ha fet àmplia difusió de la publicació d’aquest número de la revista Terminàlia a diversos mitjans, com ara a: https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Terminalia-darrer-numero

Esperem que gaudiu molt de la seva lectura!