XVII Jornada de la SCATERM: «La terminologia del diccionari»

 

La XVII Jornada de la SCATERM: «La terminologia del diccionari» tindrà lloc el dijous 22 d’octubre en un format mixt: s’hi podrà assistir presencialment (Sala Prat de la Riba de l’IEC, c. del Carme, 24, Barcelona) o bé virtualment (mitjançant Zoom).

Enguany, la SCATERM ha decidit dedicar la jornada anual a la terminologia dels diccionaris generals des d’una doble vessant: quina terminologia contenen i quina terminologia utilitzen en les definicions dels termes. Per aquest motiu, la jornada començarà amb una conferència sobre els criteris per al tractament de la terminologia en el DIEC, a càrrec de Carolina Santamaria (Oficines Lexicogràfiques de l’IEC), i la seguiran dues ponències sobre la terminologia en el Gran diccionari de la llengua catalana, de Núria Bort (Enciclopèdia Catalana), i sobre la terminologia en el DRAE, de Fernando Pardos (Universitat Complutense de Madrid). Tot seguit, hi haurà una taula rodona sobre les definicions dels termes en els diccionaris generals i en els especialitzats en què intervindran especialistes d’àrees diferents: Carme Bach (Universitat Pompeu Fabra) parlarà sobre la terminologia de la lingüística, Carles Riera (Universitat Ramon Llull) se centrarà en els termes sobre farmàcia i Joan Vallès (Universitat de Barcelona i IEC) reflexionarà sobre la terminologia botànica i, per acabar, Joan Rebagliato (TERMCAT) aportarà una visió transversal sobre la definició terminològica. Jaume Martí (Universitat Pompeu Fabra i Fundació Torrens-Ibern) moderarà la taula rodona i el debat final, en el qual participaran tots els ponents.

Us hi podeu inscriure gratuïtament en l’enllaç: https://www.iec.cat/jornades/scaterm2020.asp. En el formulari, heu d’indicar si voleu assistir-hi presencialment o de manera virtual. Tingueu present que el nombre d’assistents en format presencial estarà limitat per tal de respectar les mesures de seguretat vigents en el moment de celebració de la XVII Jornada. Si opteu per l’assistència virtual, us farem arribar l’enllaç del Zoom a principis d’octubre a l’adreça de correu que heu fet servir per a la inscripció.