XVI Jornada de la SCATERM

«La Viquipèdia i la terminologia»

 

La XVI Jornada de la SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia» tindrà lloc el dijous 30 de maig de 2019 a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Quan ens assabentem que la Viquipèdia en català rep una mitjana de divuit milions de visites al mes, ens adonem que potser no aprofitem prou aquesta enciclopèdia. Tanmateix, les consideracions que tots ens fem sobre la seva validesa i la seva verificabilitat ens frenen a l’hora d’imaginar com la podríem utilitzar millor i, si ens centrem en l’àmbit de la terminologia, com la podríem convertir en una eina de divulgació terminològica i en un referent de qualitat divulgativa.

En aquesta jornada us convidem a escoltar diferents experiències (per exemple, sobre els mecanismes de control de la fiabilitat, sobre la capacitat d’autogestió de la verificabilitat del contingut i sobre els usos que se li poden donar en el context acadèmic) per poder entendre si la Viquipèdia és un camí que ens porta a la confusió i al desordre, i per tant cal abandonar-lo com una via en desús, o si, en canvi, pot ser una via òptima per a l’ús de la llengua catalana i una font d’informació multilingüe, sobretot en relació amb la terminologia.

Us hi podeu inscriure gratuïtament a l’enllaç: https://www.iec.cat/jornades/scaterm2019.asp (estarà obert fins el dilluns 27 de maig a les 10 h del matí)