XV Jornada de la SCATERM: «La terminologia de l’esport»

La XV Jornada de la SCATERM: «La terminologia de l’esport» tindrà lloc el dijous 31 de maig de 2018 a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

La presència de l’esport a la nostra vida és un fet innegable. Noves pràctiques esportives, noves eines i nous aprenentatges generen la creació constant de nous termes i demanen una llengua de gran vitalitat per poder estar a l’alçada d’aquestes noves necessitats terminològiques.

Coincidint amb el desè aniversari de la revista Terminàlia —el número 1 de la qual es va dedicar als esports—, la Societat Catalana de Terminologia ha decidit dedicar la jornada anual a fer un repàs de la terminologia esportiva: des dels inicis, fent una aturada en la tasca de Pompeu Fabra i en el Jocs Olímpics de 1992, fins a arribar als nostres dies. La jornada constarà de tres ponències seguides d’una taula rodona, en la qual es comentaran alguns casos pràctics de necessitats terminològiques en els mitjans de comunicació.

Us hi podeu inscriure gratuïtament fins al dilluns 28 de maig a l’enllaç: http://www.iec.cat/jornades/scaterm2018.asp